Goede Praktijken Competitie: prijzen

Voor de Goede Praktijken Competitie wordt een onderscheid gemaakt tussen grote en kleine bedrijven:

  • Bedrijven met 100 of meer werknemers: grote bedrijven en ook branche-initiatieven vallen in deze categorie.
  • Bedrijven met minder dan 100 werknemers: voor de kleinere bedrijven.

Nederlandse prijzen

In iedere categorie is er een jury-prijs. Daarnaast wordt er een publieksprijs gekozen tijdens de prijsuitreiking eind 2021. De jury selecteert vooraf 3 tot 5 bedrijven op basis van de criteria. Zij mogen tijdens de prijsuitreiking live hun aanpak pitchen, waarna het publiek kan stemmen voor de publieksprijs (onder voorbehoud).

Alle winnaars krijgen natuurlijk erkenning voor hun uitmuntende en innovatieve bijdrage aan gezond en veilig werken. Tevens looft het Nederlands Focal Point een prijs uit van €1.500 aan de winnaars. De winnaars van de jury-prijzen verdienen daarnaast een nominatie voor de European Good Practice Awards. Zij zijn daarmee de officiële Nederlandse inzending in de Europese competitie en maken kans op een ticket naar de Europese finale in Bilbao (november 2022)

Uiteraard levert deelname aan de Goede Praktijken Competitie blijvende aandacht en erkenning op tijdens de campagne ‘Gezond werk: verlicht de last’ van het Nederland Focal Point en het Europees Agentschap van veiligheid en gezondheid op het werk.

Europese awards

Alle lidstaten kunnen maximaal 2 nominaties leveren om mee te dingen naar de European Awards. Een internationale jury beoordeelt en bepaalt de winnaars op Europees niveau. De prijsuitreiking zal plaatsvinden in Bilbao in november 2022.