Deel uw succes-aanpak van lichamelijke belasting

Lichamelijke belasting op de werkplek aanpakken is maatwerk. Goede voorbeelden zijn een bron van inspiratie voor bedrijven die hiermee aan de slag willen. Heeft u een goed voorbeeld van de aanpak van lichamelijke belasting? Doe dan mee aan de Goede Praktijken Competitie!

Spier- en skeletaandoeningen behoren tot de meest voorkomende werkgerelateerde gezondheidsproblemen in Europa. Gelukkig zijn er ook al veel bedrijven en branches die de oorzaken van lichamelijke over- of onderbelasting succesvol weten aan te pakken. Die kennis en ervaring willen we delen, in Nederland én in Europa.

aankondiging met competitie-logo

Laat zien hoe uw bedrijf of branche omgaat met lichamelijk belastend werk

Laat daarom zien welke maatregelen werken in uw bedrijf of branche, hoe u het heeft aangepakt en wat het heeft opgeleverd. Meld voor 15 september 2021 uw goede voorbeeld aan. De winnaars worden in oktober bekend gemaakt. Naast een bedrag van €1.500 maken winnaars ook kans om Nederland te vertegenwoordigen bij de Europese finale in 2022.

Over de Goede Praktijken Competitie en de jury

Inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury met vertegenwoordigers van werknemers, werkgevers en overheid. De jury kijkt naar de volgende criteria voor het beoordelen van de inzendingen:

  • een allesomvattende benadering van veiligheid en gezondheid op het werk;
  • aantoonbare verbeteringen op het gebied van fysieke belasting (zowel over- als onderbelasting);
  • de praktijk moet daadwerkelijk ingevoerd zijn (dus geen plan of idee);
  • participatie en betrokkenheid van werknemers en hun vertegenwoordigers;
  • de duurzaamheid van de maatregel in de tijd;
  • overdraagbaarheid naar andere werkplekken (in andere sectoren, in kleinere dan wel grotere organisaties, in andere lidstaten);
  • juiste timing (de maatregel moet in de afgelopen 5 jaar ingevoerd zijn).

Lees meer en meld uw goede voorbeeld aan

Deze 15e editie van de Europese Goede Praktijken Competitie is onderdeel van de campagne voor een gezonde werkplek 2020-2022 Gezond werk: verlicht de last.