39 bedrijven strijden om de Europese Healthy Workplaces Good Practice Awards

De 15e Competitie voor Goede Praktijken voor een Gezonde Werkplek is al succesvol. Bedrijven uit vele industriële sectoren in heel Europa zijn de afgelopen jaren druk bezig geweest met het implementeren van maatregelen om werkgerelateerde aandoeningen van het bewegingsapparaat aan te pakken en nu is het tijd om hun inspanningen te erkennen.

Winnaars Goede Praktijken Competitie 2021
De nationale winnaars werden eerst gekozen door het netwerk van focal points van EU-OSHA en staan ​​nu op de shortlist om voor het Europese niveau te strijden. In Nederland hebben Groenteteler Verdonk Broccoli (categorie 100 medewerkers of minder) en facilitair bedrijf Hago Next (categorie 100 medewerkers of meer) de vijftiende editie van de Goede Praktijken Competitie gewonnen. Beide bedrijven hebben het werk van hun medewerkers zo aangepast dat het fysiek minder zwaar is.

collage foto's van de winnaars van de goede praktijken competitie op hun werkplek. Drie medewerkers van Hago Next met een schoonmaakkar en twee medewerkers van Verdonk in het magazijn.
Winnaars Hago Next (links) en Verdonk Broccoli (rechts)

39 nationale winnaars
Op dit moment strijden 39 bedrijven om de Europese Healthy Workplaces Good Practice Awards. Bekijk de lijst met inzendingen op de shortlist. De inzendingen worden beoordeeld door een internationale jury en de uiteindelijke winnaars worden in het voorjaar van 2022 bekend gemaakt.

Als onderdeel van de campagne 2020-22, Healthy Workplaces Lighten the Load, is de wedstrijd bedoeld om organisaties te erkennen die een uitstekende en innovatieve bijdrage leveren aan veiligheid en gezondheid door aandoeningen van het bewegingsapparaat op de werkplek te voorkomen.

Lees meer over de Goede Praktijken Competitie voor een gezonde werkplek