3 oktober: Inspiratiedag Gezond Werken

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseert op 3 oktober in DeFabrique in Utrecht een inspiratiedag over gezond werken. Onder leiding van dagvoorzitter Marijke Roskam wordt met Minister Karien van Gennip teruggekeken op de campagnes rondom fysieke over- en onderbelasting en gevaarlijke stoffen.

Het borgen van de verworven kennis uit de afgelopen jaren is van belang voor een duurzame preventie van beroepsziekten in de toekomst. Daarom kun je op deze dag een kort college door Dick Spreeuwers (directeur van het Nederlands Centrum voor Klinische Arbeidsgeneeskunde) volgen, leren van goede voorbeelden uit andere delen van Europa, meedoen aan workshops door experts en de ‘innovatiemarkt arbeidsveiligheid en gezondheid’ bezoeken.

Het programma:

09:30 – 10:00  Inloop 
10.00 – 10.15  Welkomstwoord
10.15 – 11.30  Plenair programma met o.a. een College Veilig en Gezond Werken van Dick Spreeuwers, Jos de Lange (TNO) over de Goede Praktijken Competitie en een gesprek met Minister Karien van Gennip o.l.v. Marijke Roskam 
11.45 – 12.45  Lunch & Innovatiemarkt
13.00 – 14.00  Eerste ronde workshops
14.30 – 15.30  Tweede ronde workshops
16.00 – 17.00  Afsluitende borrel & Innovatiemarkt

Kortom, wil je weten wat jij kunt doen om heel zit-werkend Nederland aan het bewegen te krijgen? Meld jezelf en je collega’s aan via onderstaande link en kom op maandag 3 oktober naar de “Inspiratiedag Gezond Werken” en laat je inspireren door de experts en collega ondernemers. Je kunt je aanmelden via deze link.

In de aanmeldtool lees je ook meer over de afzonderlijke workshops waarvoor direct kunt inschrijven.