Week van de Werkstress 12 t/m 15 november

 

Van 12 tot en met 15 november 2018 vindt de vijfde Week van de Werkstress plaats. De afgelopen jaren is veel aandacht besteed aan hoe je de symptomen van werkstress herkent en wat de gevolgen zijn van werkstress. Dit jaar ligt de focus op preventie van werkstress en het vergroten van werkplezier.

Week van de Werkstress 2018 feiten en cijfers
Infographic Week van de Werkstress 2018

Werkplezier Top Tien

Hoe kan werkplezier vergroot worden? Onder een representatieve groep van werkgevers en werknemers is onderzocht welke tips zij al toepassen. Hier is een top tien uit gekomen. Bekijk hier de tips. De zoektocht naar extra Werkplezier tips worden onder aandacht gebracht tijdens de Werkplezier Tour. Tijdens de Week van de Werkstress (en vervolgens altijd) kunnen de tips in de praktijk worden gebracht.

Een ontspannen week

Grijp de Week van de Werkstress aan om preventie van werkstress op de agenda te zetten! Besteed weer eens extra aandacht aan de maatregelen of bedenk een ludieke actie om het werkplezier te vergroten. Laat weten wat jullie plannen zijn en doe mee. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Werkdrukkompas

Om werkdruk preventief aan te pakken, is het belangrijk om te weten wat de oorzaken van werkdruk in je organisatie zijn. Het Werkdrukkompas is een handige tool om een eerste idee te krijgen. Aan de hand van 21 stellingen geeft het Werkdrukkompas een eerste indruk van de aandachtspunten voor werkdruk in jouw organisatie. Daarbij krijg je tips en kun je de situatie in jouw bedrijf vergelijken met andere bedrijven in de branche. De resultaten worden opgenomen in een kant-en-klare presentatie waarin op een begrijpelijke manier wordt uitgelegd wat werkdruk is, welke oorzaken eraan ten grondslag kunnen liggen en hoe je die aan kunt pakken. Die kun je bijvoorbeeld gebruiken als presentatie voor management, OR of HR.

Deel deze pagina: