Stop de pandemie – Napo is thuis aan het telewerken

Net als veel andere werknemers heeft ook Napo een thuiswerkplek gemaakt zodat hij kan telewerken. Want zoveel mogelijk thuiswerken is één van de maatregelen om het coronavirus in bedwang te houden.

Bij het inrichten van een thuiswerkplek zijn er veel factoren om rekening mee te houden. Niet alleen de werkplek zelf, maar denk ook aan alleen werken of juist het combineren van werk en gezin. En hoe vind je een goede werkroutine en ga je om met onderbrekingen? Napo wil ervoor zorgen dat iedereen productief en zo veilig en gezond mogelijk thuis kan werken. Met de steun van de Baas en collega Napette heeft Napo een goed advies en zegt: ‘Stop de pandemie, werk thuis … en werk veilig!’

Bekijk deze en al Napo’s andere video’s op www.napofilm.net

Bekijk ook Napo’s video over handen wassen.

Thuiswerken: praktische voorbeelden en tips

In Nederland doet TNO onderzoek naar de effecten van de corona-maatregelen op het dagelijks leven en werk. Welke maatregelen worden er genomen in bedrijven en wat zijn de effecten daarvan? En hoe veerkrachtig zijn we en welke creatieve initiatieven ontstaan er? Tijdens het onderzoek verschijnen elke week nieuwe blogartikelen met resultaten, initiatieven en adviezen van experts.

Meer weten over fysieke belasting bij thuiswerken? Lees hier over het creatief instellen van de thuiswerkplek. Een werkplek precies zoals op kantoor is niet voor iedereen weggelegd, maar met wat creativiteit is ook op ergonomisch vlak best wat te realiseren. En lees in dit blog hoe je tijdens de werkdag zorgt voor beweging nu bijvoorbeeld de dagelijkse rondes naar de koffieautomaat ontbreken. Want langdurig zitten verhoogt de kans op allerlei ziektes.

Informatie over corona-maatregelen in Nederland

Werkgevers en werknemers kunnen voor vragen over preventieve maatregelen voor de bescherming van de gezondheid van werknemers advies vragen aan hun bedrijfsarts.

Meer informatie over de Nederlandse aanpak? Bekijk de website van de Rijksoverheid over het coronavirus.

Deel deze pagina: