De afronding van een Europese campagne

Het Nederlandse programma Duurzame Inzetbaarheid is ook in Europa niet onopgemerkt gebleven. De Europese campagne 2016-2017 ‘Healthy Workplaces for All Ages’ loopt overal op zijn einde en dus is het tijd om de balans op te maken. In veel gevallen worden daartoe conferenties georganiseerd. Wijzelf deden dat al in BENELUX-verband en doen dat in de Week van de Werkstress, maar we zijn bovendien uitgenodigd om onze aanpak ook te presenteren op een conferentie in Oostenrijk en in Bilbao tijdens de Europese top eind november.

Bijdrage aan de Belgische afsluiting

Op 26 oktober vertrok het Nederlands Focal Point samen met een aantal Nederlandse campagnepartners en bedrijven met de Thalys naar Brussel. Eenmaal aangekomen begon de slotbijeenkomst van de campagne ‘Gezond werk, voor alle leeftijden’ met een opening van Tim Tregenza. Daarnaast werden er goede praktijken gepresenteerd uit alle drie de Benelux-landen, was er een paneldiscussie tussen werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers en werd er afgesloten met een blik op de komende campagne rondom gevaarlijke stoffen.

Ook in Oostenrijk ondersteunen we het afsluiten van de campagne.

Op 8 november hebben we samen met het Ministerie SZW een presentatie verzorgd op de ‘Abschlussveranstaltung der Europäischen Kampagne 2016/2017 – Gesunde Arbeitsplätze für jedes Alter’ in Wenen. Naast aandacht voor de Oostenrijkse aanpak waren er ook bijdragen uit Zweden, Finland en Duitsland. Dat levert interessante verschillen op maar ook gemeenschappelijke zienswijzen zoals bijvoorbeeld de noodzaak tot aandacht voor gezond werken in verschillende leeftijdsgroepen

Afsluiting in Nederland tijdens de Week van de Werkstress

Alle activiteiten van twee jaar campagne voeren rondom het thema ‘Duurzame Inzetbaarheid’ kwamen bijeen tijdens het congres ‘Duurzame inzetbaarheid, wat werkt?’ op maandag 13 november. Dit congres, dat de opening vormde van de week van de werkstress, werd geopend door Esther de Kleuver. In deelwerksessies werden verschillende facetten van duurzame inzetbaarheid besproken met de toegestroomde deelnemers. Daarnaast was er veel media aandacht voor het evenement en stond ook social media bol van de initiatieven. De gehele afgelopen week zijn er honderden workshops, vitaliteitfestivals en andere activiteiten georganiseerd door het hele land.

 

Deel deze pagina: